Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 19.03.2018. 15:10 |

USAID u Doboju organizirao radionicu o prevazilaženju predrasuda

FENA Saopćenje

DOBOJ, 19. marta (FENA) - Zbog čega imamo predrasude, zašto ne vjerujemo u istinitost nečijih iskaza i da li etnička pripadnost onoga ko ih izgovara ima veze s tim, pokazala je radionica koju su danas u Doboju sa svojim vršnjacima, Udruženjem studenata i članovima Omladinske novinske akcije organizirali učesnici USAID-ovog projekta re:Generacija, Ambasadori pomirenja.

Učesnici su imali zadatak da diskutuju o postojećim predrasudama, kao i o načinima njihovog prevazilaženja.

Zajednički razgovor o ovoj temi ponukao je učesnike da počnu detektirati i odbacivati vlastite predrasude, a da dobrobit prepoznaju u razumijevanju i poštivanju drugih te zajedništvu i jednakosti s njima.

Projekt USAID-a, re:Generacija, koji implementira Međunarodni republikanski institut u BiH i udruženje Magacin Kabare, ima za cilj da educira i motivira mlade da zagovaraju pomirenje i suživot svih naroda, naročito među mlađim generacijama.

Zadatak Ambasadora pomirenja je da organiziraju kreativne radionice i akcije u svojim zajednicama i tako utiču na podizanje svijesti o predrasudama i neophodnosti pomirenja i zajedničkog djelovanja u njihovim sredinama, ali i izvan njih.

O re:Generaciji će krajem godine biti prikazan dokumentarni film koji su mladi aktivisti snimali uporedo sa realizacijom ovog projekta. Film će biti svojevrsni pečat i dokument ovog društveno-odgovornog projekta, a bit će prikazan širom Bosne i Hercegovine, saopćili su organizatori. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Rovčanin: Postoji snažna poveznica između organizacija civilnog društva i lokalnog razvoja (VIDEO)

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta