Servisne informacije     | 18.03.2018. 10:13 |

Naoblačenje u poslijepodnevnim satima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Naoblačenje s juga koje će od poslijepodnevnih sati uvjetovati kišu, a na planinama snijeg očekuje se danas od sredine dana.

U noći na ponedjeljak susnježica ili snijeg su izgledni u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne umjereno jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13 stepeni,  na jugu zemlje do 16 stepeni.

U ponedjeljak je u BiH najavljeno oblačno vrijeme. Slab snijeg i susnježica su izgledni u Krajni, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku države slaba kiša. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini vjetar jugoistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između 0 i 6 stepeni. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine temperatura zraka između 7 i 13 stepeni.

U utorak se u BiH očekuje oblačno vrijeme. U Bosni slab snijeg i susnježica, u Hercegovini slaba kiša. Jačanje padavina se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera u Hercegovini vjetar veći dio dana jugoistočnog smjera. Krajem dana u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1 stepen, na jugu od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepena, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

Za srijedu je u BiH najavljeno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje u većem dijelu zemlje. Prognozira se uglavnom između 5 i 15 centimetara sniježnog pokrivača, najviše do 20 centimetara. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine kiša, gdje se krajem dana i u ranim jutarnjim satima u četvrtak očekuje da kiša pređe u susnježicu ili snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -4 i 0 stepeni, a na jugu zemlje između 3 i 7 stepeni.

U četvrtak je, prema najavi Federalnog hidrometeorloškog zavoda, u BiH moguće oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Od sredine dana prema večernjim satima na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine lokalno slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu od 0 do 4 stepena.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom