Bosna i Hercegovina     | 18.03.2018. 09:21 |

Na području Obudovca oduzet duhan vrijedan 170.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje iz regionalnog centra Tuzla izveli su na području Obudovca operativnu akciju kodnog naziva ''Ronhill'' u okviru koje su oduzeli veliku količinu duhana namijenjenog crnom tržištu u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj. Ukupna tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 170.000 KM.

Izvršen je pretres porodične kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu P.P. na području Obudovca, a sve u skladu s instrukcijama i uputama Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH. Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 1.033 kilograma sitno rezanog duhana bez akciznih markica i 685 kilograma duhana u listu.

Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO u regionalnom centru Tuzla, uključujući i ovu akciju ukupno je oduzela 1.700 kilograma rezanog duhana, 685 kilograma duhana u listu, 5.643 paklica cigareta, 55.365 komada ručno punjenih cigareta, saopćeno je iz UIO.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

UIO: Prihodi od indirektnih poreza veći za 652 miliona KM

Prihodi od indirektnih poreza veći za 515 miliona KM

UIO: Oduzeta veća količina autodijelova

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo