Bosna i Hercegovina     | 16.03.2018. 18:53 |

Predsjedništvo SDA: Odluka o isključenju iz stranke Kukića i Džihanića (VIDEO)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) je na današnjoj sjednici donijelo Odluku o isključenju iz stranke Mirsada Kukića zbog nepoštivanja odluka organa Stranke i nanošenja štete ugledu SDA i Nudžeima Džihanića zbog nanošenja štete ugledu stranke.

Predsjedništvo SDA je zadužilo Kantonalni odbor da pokrene proceduru smjene Nudžeima Džihanića s pozicije ministra u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona (BPK).

Zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović je na pres-konferenciji kazao da je Predsjedništvo SDA donijelo odluku o suspenziji sa svih pozicija u organima Stranke Avdije Kovačevića i Kenana Kamenjaša, a zbog nanošenja štete ugledu stranke.

- Predsjedništvo SDA, nakon što je prije godinu dana donijelo odluku o suspenziji Amira Zukića sa pozicije generalnog sekretara Stranke, upućuje inicijativu Glavnom odboru SDA da Amira Zukića razriješi s pozicije generalnog sekretara na narednoj sjednici Glavnog odbora, a Općinska organizacija SDA Centar da dalje postupi u skladu sa Statutom i odlukama SDA - kazao je Osmanović.  

Pogledajte http://fena.ba/video/1559/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1kbXEWHGTPzO2tNN8i8BdOU101Tw_0AgK?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom