Bosna i Hercegovina     | 16.03.2018. 13:34 |

Uspješno izvlačenje municije iz urušenog objekta na lokaciji skladišta Krčmarice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Nakon urušavanja krovne konstrukcije na jednom od objekata skladišta „Krčmarice“ u Banjoj Luci, a koje je uzrokovano teretom snijega, pravilnom dinamikom realiziranja aktivnosti, i pored otežanih vremenskih uslova, Oružane snage Bosne i Hercegovine su uspješno izvršile raščišćavanje terena i izvlačenje MiMES-a iz urušenog objekta.

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine generalmajor Senad Mašović danas je, sa saradnicima, obišao lokaciju skladišta „Krčmarice“ Banja Luka.

Uvidom u stepen realiziranja navedenih aktivnosti, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH izrazio je zadovoljstvo na uspješno realiziranom zadatku te odao priznanje svim pripadnicima OSBiH koji su bili angažirani u istoj, s posebnim naglaskom na pripadnike Komande logistike OSBiH, jedinice za NUS, inžinjerijskog bataljona i pripadnike MEDEVAC tima. 

Svim pomenutim akterima ove operacije, od načelnika ZŠ OSBiH u narednom periodu će biti dodijeljene stimulativne mjere u skladu s Pravilnikom o dodjeli stimulativnih mjera i nagrada u MOBiH i OSBiH.

- Svojim promptnim djelovanjem u realiziranju navedene operacije, a gdje je faktor sigurnosti bio na prvom mjestu, Oružane snage BiH su još jednom pokazale svoju spremnost, obučenost i profesionalnost u rješavanju i najsloženijih zadataka - saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću MOBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

NATO podržava kontinuiranu obuku Oružanih snaga BiH

Zapadni zvaničnici: Rusija nema dovoljno municije domaće proizvodnje za vlastite potrebe

Primopredaja donacije Kraljevine Norveške Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo