Bosna i Hercegovina     | 16.03.2018. 13:13 |

Održana prva radionica u okviru projekta "Pokaži svoj talenat"

FENA Adriana Domazet

SARAJEVO, 16.marta (FENA) - U organizaciji Federalnog ministratva rada i socijalne politike, od 16. do 28 marta, bit će održane četiri radionice u kojima će djeca iz Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić s djecom iz osnovnih škola učestvovati u radionicama s ciljem podizanja inkluzije u društvu.

Drugu godinu Općina Centar Sarajevo realizira projekt „Pokaži svoje talenat“ u kojem sudjeluju djeca s poteškoćama u razvoju.

Prva radionica održana je danas u OŠ „Safvet-beg Bašagić“, a kako je kazao jedan od organizatora projekta i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar, akademski slikar Sulejman Haljevac, ovo je prva od četiri radionice koje će biti održane u okviru ovog projekta.

- Završna manifestacija je planirana za 28.marta u Kinu Bosna gdje će se družiti djeca iz Zavoda Pazarić s djecom iz četiri osnovne škole. Tema je Sarajevo, simboli grada, te sve što uključuje naš grad - kazao je Haljevac.

Direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Jasmin Ćerimagić kazao je da osim djece iz Zavoda koja će pokazati svoj talent, bit će i ostale škole s kojima imaju saradnju.

- Željeli smo da osim naše i djeca iz ostalih osnovnih škola pokažu želju za ovakvim akcijama, te da bude što više ovakvih okupljanja – kazao je Ćerimagić.

Savjetnik ministra rada i socijalne politike FBiH Izet Nizam kazao je da je inkluzija prioritet ovog ministarstva te da oni daju masksimalnu podršku ovakvim projektima.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Drljača otvara radionicu 'Pokaži svoj talenat'

Drljača otvara radionicu 'Pokaži svoj talenat'

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana