Bosna i Hercegovina     | 16.03.2018. 11:52 |

Crnadak i Kelin: Dobre odnose BiH i RF dodatno unaprijediti na ekonomskom planu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u posjetu direktora Direktorata za evropsku suradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Ruske Federacije Andreya V Kelina. Sastanku je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u BiH Peter Ivancov.

Ministar Crnadak i direktor u MVP-u RF Kelin su razgovarali o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Rusije i aktualnoj političkoj situaciji u BiH i regiji.

Naglašeno je da Bosna i Hercegovina i Ruska Federacija imaju dobre i stabilne odnose koji bi mogli biti dodatno unaprijeđeni osobito na ekonomskom planu.

Ministar Crnadak je informirao o današnjem sastanku ministara vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana, kojem je on domaćin, istaknuvši da BiH veliki značaj daje regionalnoj suradnji jer u njoj vidi mogućnost za ekonomski napredak i izgradnju infrastrukture.

Dodao je da želja Bosne i Hercegovine da se uključi u europske tokove i postane članicom Europske unije ne znači da ne može istovremeno razvijati dobre, prijateljske i snažne ekonomske veze sa Ruskom Federacijom. 

Ministar Crnadak je uputio poziv ministru vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu da u toku ove godine učini posjetu Bosni i Hercegovini, što bi dalo dodatni poticaj jačanju bilateralnih odnosa.

Direktor u MVP-u RF Kelin je istaknuo da Ruska Federacija uvažava nastojanje BiH da se približi Evropskoj uniji i cijeni njenu poziciju u međunarodnim odnosima.

Sugovornici su razgovarali i o drugim regionalnim i globalnim temama, saopćeno je iz MVP-a BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana