Bosna i Hercegovina     | 15.03.2018. 13:25 |

Poziv na obilježavanje 21. marta - Međunarodnog dana šuma

FENA Saopćenje

SARAJEVO/ZENICA, 15. marta (FENA) - Povodom Međunarodnog dana šuma koji se obilježava 21. marta, Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona pozvalo je obrazovne i druge institucije odgovorne za stanje u društvu, a prije svega u šumarstvu, da narednih dana, u okviru svojih mogućnosti, organizuju aktivnosti radi podizanja svijesti o značaju šuma.

Također, pozvali su javnost da Međunarodni dan šuma obilježe sadnjom sadnica drveća u svojoj okolini, dajući time svoj doprinos svijetlijoj budućnosti sadašnjih, ali i budućih generacija.

Radi očuvanja šumskih resursa i poboljšanja njihovog kvaliteta, Šumsko privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona d.o.o. Zavidovići, svake godine organizuje akcije pošumljavanja novih površina i održavanja već podignutih šuma.

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Kantonalna uprava za šumarstvo će se, kao i svake godine, uključiti u akciju pošumljavanja i održavanja novih kultura širom Zeničko-dobojskog kantona, najavljeno je iz Pres-službe Vlade ZDK.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!