Regija     | 15.03.2018. 12:21 |

Plenković obećao pomoć stradalima u Hrvatskoj Kostajnici

FENA Agencije

ZAGREB, 15. ožujka (FENA) - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u četvrtak je sa sjednice Vlade obećao pomoć stradalima u poplavama i klizištima u Hrvatskoj Kostajnici, te najavio da će Vlada koordinirati sve napore s lokalne i državne razine da se pomogne obiteljima koje su u trenu ostale bez kuća i sredstava za život.

Hrvatski premijer je na početku sjednice Vlade obećao maksimalan angažman lokalnih vlasti, ali i pomoć s državne razine, a prva točka dnevnoga reda bila je posvećena upravo stambenom zbrinjavanju stanovnika Hrvatske Kostajnice, gdje je veliko klizište odnijelo 10-ak obiteljskih kuća te je više od 20 ljudi ostalo bez sredstava za život.

Plenković je kazao kako je hrvatsko Ministarstvo socijalne politike jučer uputilo maksimalan iznos novčane potpore obiteljima o kojima je riječ te da će biti angažiran i Središnji državni ured za stambeno zbrinjavanje i obnovu, a Ministarstvo graditeljstva će imati vodeću ulogu da se pomogne u tom procesu.

Poručio je kako će Vlada koordinirati sve napore da se pomogne onima koji su zaista na nevjerojatan način, u trenu, ostali bez svojih kuća i sredstava za život, javlja Hina. 

Plenković se osvrnuo i na probleme drugih poplavama ugroženih područja, koja je  ovoga tjedna u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji obišao s ministrima Olegom Butkovićem, Tomom Medvedom i Nadom Murganić.

Zahvalio se za doprinos koje su u obrani o poplavama dale lokalne vlasti, Civilna zaštita, vojska, policija, vatrogasci i HGSS.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana