Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 14.03.2018. 19:03 |

Predstavljena slikovnica 'Marta i Fran u oblacima'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. ožujka (FENA) - U povodu Dana hrvatskoga jezika u srijedu je na Dječjem odjelu Narodne knjižnice Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru predstavljena slikovnica "Marta i Fran u oblacima", autorice Milene Jukić Bandić.

Predstavljanju slikovnice nazočili su učenici drugih razreda Treće osnovne škole iz Mostara.

Predstavljanje slikovnice jedno je u nizu kulturnih zbivanja u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ-a u Mostaru koja je i ove godine ponudila bogat i zanimljiv program ne ograničavajući svoje djelovanje isključivo na Dane hrvatskoga jezika, priopćeno je iz Narodne knjižnice HNŽ-a.

Slikovnica "Marta i Fran u oblacima" uvrštena je među pet najboljih hrvatskih slikovnica u 2017. godini, a na sajmu knjiga Interliber Milena Jukić Bandić za nju je dobila priznanje "Ovca u kutiji".

Milena Jukić Bandić rođena je 1981. godine u Imotskome, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Na Filozofskome fakultetu u Splitu 2005. završila je studij razredne nastave i hrvatskoga jezika, a 2014. godine diplomirala je bibliotekarstvo na Filozofskome fakultetu u Mostaru.

Piše i objavljuje uglavnom za djecu i mlade te je stalna suradnica u listovima za djecu "Cvitak" i "Cvrčak" koji izlaze u Bosni i Hercegovini, a pored slikovnice "Marta i Fran u oblacima" autorica je još dvije slikovnice za djecu "Pustolovina pšeničnog zrna" i ""Čarobna plesačica (Magical Dancer)", dvojezična slikovnica posvećena djevojčici Ani Riti Puljić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Objavljena ilustrirana slikovnica „Bosanska vila Planinka“

Mala ljetna pričaonica u Narodnoj knjižnici HNŽ

Promocija romana Spomenke Štimec „Hodler u Mostaru“

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana