Kultura     | 14.03.2018. 17:37 |

Izložba posvećena pokroviteljstvu i priči Festivala 'Sarajevska zima'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Internacionalni festival "Sarajevska zima" upriličio je danas u Međunarodnom centru za djecu i mlade izložbu posvećenu 25 godina pokroviteljstva UNESCO-a i Vijeća Evrope, ali i festivalskoj priči od 1993. do 2018.

Izložba sadrži 79 fotografija, kataloga, knjiga, publikacija i plakata Festivala koji svjedoče o njegovoj misiji u svijetu umjetnosti, izdavačkoj djelatnosti i promociji interkulturalnog dijaloga, saopćeno je iz Festivala "Sarajevska zima".

Postavku je otvorio direktor Festivala "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić koji je istakao da se na ovaj način obilježava i 25 godina članstva BiH u UNESCO-u te posebno naglašava uloga Vijeća Evrope u borbi za ljudska prava i slobode, obrazovanje i kulturu, kao i mjesto BiH u Evropi i međunarodnoj zajednici.

- Jedinstvena je činjenica da su ove institucije naši pokrovitelji punih 25 godina i govoreći uime umjetnika, sarajevske publike, medija koji prate naš rad i direkcije Festivala želim reči da smo uistinu ponosni jer to priznanje pripada svim učesnicima Festivala - izjavio je Spahić. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana