Bosna i Hercegovina     | 14.03.2018. 12:35 |

Seminar 'Strateške komunikacije i sigurnost u 21. vijeku' u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu 14. i 15. marta održava se seminar „Strateške komunikacije i sigurnost u 21. vijeku“, u organizaciji Ministarstva odbrane BiH, Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH i Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC), te u saradnji sa George C. Marsahll Centrom.

Cilj seminara jeste razmjena iskustava u oblasti razvoja i implementacije strateškog komuniciranja u oblasti sigurnosti. Seminar je namijenjen i organiziran za učesnike operativnog i strateškog nivoa iz zemalja zapadnog Balkana, koji rade ili će biti uključeni na poslovima strateškog komuniciranja. 

Seminaru prisustvuje više od 40 učesnika iz Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Parlamentarne skupštine BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, predstavnici Štaba NATO u BiH, EUFOR-a, OSCE-a, UNDP-a, predstavnici zemalja zapadnog Balkana iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, te predstavnici ambasada SR Njemačke i SAD-a u BiH. 

Uvodnim obraćanjima učesnicima seminara su se obratili zamjenik ministra odbrane Sead Jusić, komandant PSOTC-a brigadir Edin Bajramović, zamjenik šefa Misije Ambasade SAD u BiH Paul Horowitz, zamjenik šefa Misije Ambasade SR Njemačke u BiH Christian Sedat i Matthew Rhodes, direktor Programa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi Evropskog centra za sigurnosne studije George C. Marshall.

Seminar je okupio brojne domaće i međunarodne predavače, među kojima su profesori i eksperti iz domena strateškog komuniciranja i odnosa s javnošću, saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

MO BiH - Svečanost povodom ukidanja diskriminacije u visini vojnih penzija u FBiH

McGahа u posjeti MO BiH: Poruke koje su iznesene na sastanku NAC-a ohrabrile su nas

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo