Kultura     | 14.03.2018. 10:49 |

Promocija nove knjige Vernese Manov u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 14. marta (FENA) - Knjiga pod nazivom "Drame odrastanja“ Vernese Manov bit će promovirana u petak navečer u Kristalnoj sali Općine Bugojno.

Radi se o zbirci dramskih tekstova koje je autorica pisala za scenska izvođenja učenika tokom svog dvadesetogodišnjeg rada u školi i desetogodišnjeg rada s članovima Dječije scene Teatra "Fedra“.

-Ovo je moja četvrta knjiga koja generalno ima istu poruku kao i sve prethodne, a to je da svoja djela ostavljamo mladima, koji će ideje, humanost, ljubav i dostojanstvo znati prenositi drugima i njegovati u budućnosti - kazala je. 

Ova svestrana Bugojanka je dosad objavila mnoge pjesme i priče, te tekstove stručne tematike o književnoj baštini. Neki od njenih proznih radova objedinjeni su u zbirci "Mladost u bezdanima jave i sna“, koja je izašla iz štampe 2014.

Dvije godine kasnije objavljen je njen Priručnik za kreativni razvoj "Djeca i prava u okrilju Fedrinog teatra“, a 2017. slikovnica "Bajka o srcu u teatru“.

Na pozorišne daske postavila je deset autorskih predstava, te uradila brojne performanse, džinglove i edukativne spotove.

S kolegama pjesnicima Ensarom Bukarićem i Nijazom Rujancem osmislila je program "Tri grada, tri pjesnika“, s kojim je dvije godine predstavljala našu zemlju na Međunarodnom pjesničkom susretu u Inđiji.

Izdavač najnovije knjige Vernese Manov je bugojanski teatar "Fedra“.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'