Bosna i Hercegovina     | 12.03.2018. 16:16 |

U Goraždu položen temeljac za izgradnju stambeno-poslovnog objekta 'Lamela H3'

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 12. marta (FENA) - U prisustvu brojnih zvaničnika Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u Goraždu je danas položen kamen-temeljac za izgradnju stambeno-poslovnog objekta „Lamela H3“, koji će u svom sastavu imati 28 stambenih jedinica.

Vlada BPK Goražde u protekle dvije godine provela je niz aktivnosti kako bi realizovala ovaj projekat u cilju pružanja pomoći mladim ljudima da po veoma povoljnim uvjetima prvi put riješe svoje stambeno pitanje.

Vrijednost investicije je dva miliona konvertibilnih maraka, a procedura odabira korisnika po javnom pozivu je u toku.

- Ovo je jedna dobra praksa i pohvalna aktivnost koja otprilike doprinosi ukupnom ambijentu i svim pozitivnim trendovima koji su prisutni u BPK Goražde. Moram reći da mi kao kanton, uz još jedan mali broj administrativnih jedinica u Federaciji, podržavamo aktivnost nabavke stanova po povoljnijim uvjetima. U ovom slučaju, cijena kvadratnog  metra stana krajnjim korisnicima je 1.025,74 KM a pogodnost je u subvenciji Vlade BPK Goražde u iznosu od 300 KM po jednom metru kvadratnom za sve one korisnike koji će u postupku biti izabrani, odnosno oni koji će zadovoljiti procedure, onako kako je to utvrđeno aktima Skupštine i Vlade - kazao je premijer BPK Emir Oković.

Građevinska firma „Drina“ izgradnju objekta bi trebala početi početkom proljeća, a rok za izgradnju je šesnaest mjeseci.

- Sa ovom firmom imamo jako dobra iskustva iz prethodnog perioda. Postupak odabira korisnika je u toku, Komisija koju je imenovalo Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline sačinilo je preliminarnu rang listu korisnika, a potom i drugostepenu komisiju koja će odlučivati po žalbama kako bi smo završili ovaj upravni postupak i donijeli konačnu odluku - istaknuo je ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde Slobodan Janković, saopćeno je iz Službe za informiranje Vlade BPK Goražde.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

UG 'Nešto više': Mladima je bitno pojasniti kakve posljedice ima govor mržnje po njih same

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo