Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Najave     | 12.03.2018. 14:55 |

Potpisivanje sporazuma o grantu EU za izgradnju mosta na Savi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Šef Delegacije Evropske unije (EU) i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Lars-Gunnar Wigemark sutra će u Banjoj Luci prisustvovati ceremoniji potpisivanja sporazuma o grantu EU u vrijednosti od 6.8 milliona eura za izgradnju mosta na rijeci Savi između BiH i Hrvatske.

Sporazum će potpisati predstavnici BiH i Evropske investicijske banke (EIB).

Ovim projektom EU će sufinansirati izgradnju prekograničnog mosta na rijeci Savi između BiH i Hrvatske. Projekt je dio velike infrastrukturne investicije u Gradišci koja uključuje izgradnju prekograničnog prijelaza na dionici puta Banja Luka-Gradiška, izgradnju prekograničnog mosta na rijeci Savi između BiH i Hrvatske, kao i dionicu autoputa Banja Luka-Gradiška.

Projekt predstavlja važan korak ka integraciji regije zapadnog Balkana u kontekstu Agende povezivanja (Conectivity Agenda) i u skladu je sa novom Strategijom EU za zapadni Balkan, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Mostar i Nikšić potpisuju Sporazum o prijateljstvu i suradnji

Potpisivanje ugovora između JP Komunalno i JP Mostar Parking

Rama: Provedba sporazuma između Kosova i Srbije važna je za sigurnost na zapadnom Balkanu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta