Bosna i Hercegovina     | 12.03.2018. 13:46 |

Zvizdić razgovarao s predsjednikom Skupštine Republike Makedonije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić susreo se danas u Skoplju sa predsjednikom Skupštine Republike Makedonije Talatom Xhaferijem, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Razgovarano je o bilateralnoj saradnji i unapređenju političkih odnosa. Konstatovano je da su odnosi dviju zemalja vrlo dobri i prijatelјski, bez otvorenih pitanja. Istaknuto je da su obje države zainteresovane za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa i posebno ekonomske saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao predsjednika Skupštine Makedonije Xhaferija s aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je provođenje reformi i ubrzanje evropskog puta kao prioritete u radu Vijeća ministara BiH.

Rekao je da je BiH predajom odgovora na Upitnik Evropske komisije pokazala da ima volju, znanje i kredibilitet da stekne kandidatski status.

Naglasio je da je važno podstaći intenziviranje saradnje BiH i Makedonije u integracionim procesima i približavanju EU putem procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP) i Vijeća za regionalnu saradnju (RCC).

Sastanku je prisustvovala ambasadorica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zvizdić: Nato šalje bataljon rezervnih snaga u BiH

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

Zvizdić uputio božićnu čestitku

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana