Bosna i Hercegovina     | 10.03.2018. 15:43 |

Opozicija traži preispitivanje odluke o grijanju Banjalučana

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 10. marta (FENA) – Banjalučki gradski odbori stranaka Saveza za promjene (SDS, PDP i NDP) i Gradski odbor partije „Sloboda“ Banja Luka podržali su inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke po kojoj je “Eko toplana" preuzela sve korisnike stare toplane bez saglasnosti građana.

Osim predsjednika gradskih odbora, okruglom stolu o toj temi prisustovali su i predsjednici Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica, Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

U usvojenim zaključcima su istakli da je neophodno poništiti ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, odnosno zakup iznajmljenih kapaciteta "Toplane" a.d. Banja Luka, i sačiniti program iznajmljivanja na javan i transparentan način, uz prethodno sačinjen program zbrinjavanja viška radnika.

- Cijenu toplotne energije, koja se isporučuje građanima i pravnim osobama mora utvrđivati i odobravati regulatorni organ ili nadležna agencija – zaključili su učesnici okruglog stola.

Građane Banja Luke obavještavaju da ne postoji pravni osnov za plaćanje računa "Eko-toplane”, ukoliko nisu potpisali ugovor o isporuci toplotne energije, saopćeno je iz Saveza za promjene.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vijeće Evrope - Suzbijanje trgovine ljudima u svrhu radne eksploatacije i osnaživanje žrtava

Okrugli sto 'Kuda ide BiH?' - Dejtonski sporazum kočnica razvoju odnosa i institucija BiH

Selimović: Ekonomski fakulteti u BiH dijeljenjem iskustva i znanja puno brže mogu ići naprijed

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo