Regija     | 10.03.2018. 10:45 |

Snijeg se obrušio s krova i ubio 83-godišnjaka

FENA Agencije

KARLOVAC/OGULIN, 10. ožujka (FENA) - Osamdeset trogodišnji muškarac smrtno je stradao prilikom pada velike količine snijega s krova obiteljske kuće u Janjoj Gori na području Plaškog.

Iz Karlovačke policijske uprave navode da je velika količina snijega pala s krova kuće u noći sa četvrtka na petak i zatrpala 83-godišnjaka, te je on umro "od posljedica zatrpavanja".

U ogulinskoj bolnici Hina doznaje da je također četvero osoba hospitalizirano zbog ozljeda zadobivenih u zatrpavanju snijegom palim s krovova kuća.

Na plaškom i ogulinskom području u proteklom je razdoblju palo puno snijega, a naglo otapanje i kopnjenje uzrokovalo je barem deset zatrpavanja ljudi snijegom, rekli su za Hinu u ogulinskoj Stanici Hrvatske gorske službe spašavanje (HGSS).

Njihova je uspješna intervencija obavljena ovih dana u mjestu Blata kod Saborskog gdje je obitelj otkopala svog 68-godišnjeg ukućana, a HGSS ga je odvezao u bolnicu u dobrom općem stanju, ali zbog sumnje na moguće lomove i unutrašnje ozljede.

Liječnica ogulinske Opće bolnice dr. Branka Bičanić rekla je Hini da je muškarac hospitaliziran s ozljedom glave, ali da se dobro oporavlja.

"Hospitalizirali smo još četvero pacijenata na koje je pao snijeg, svi se oporavljaju od lomova, pri čemu je jedan muškarac lom doživio kao ozljedu na radu", rekla je dr. Bićanić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nekoliko osoba poginulo u sudaru autobusa u blizini Leipziga

Čamac s migrantima potonuo kod sjerverozapadne obale Turske, poginule 22 osobe

Ruski vojni teretni avion srušio se s 15 ljudi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo