Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 09.03.2018. 16:05 |

Delegacija Evropske unije u posjeti ZZOZDK

FENA

ZENICA, 9. marta (FENA) - Grupa eksperata Evropske unije tokom posjete Zavodu zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona razgovarala je o organizaciji i funkcioniranju zdravstvenog sistema u tom kantonu, kao i  projektima koje EU provodi sa partnerima.  

Direktorica Zavoda Mirzeta Subašić i pomoćnica za zdravstvenu zaštitu Indira Mundžić upoznale su goste o radu i načinu finansiranja zdravstvene zaštite za osigurane osobeca s područja Zeničko-dobojskog kantona. 

- Za zdravstvenu zaštitu i ostala prava, po osnovu obaveznog zdravstvenog osiguranja, Zavod izdvaja 98 posto ukupnih sredstava. Osnovna zadaća nam je da se osiguranim osobama pruži što kvalitetnija zdravstvena zaštita, što ostvarujemo uz neke probleme u finansiranju - kazala je direktorica Subašić.

Sastanak predstavnika Evropske Unije s menadžmentom Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona realiziran je u okviru projekta “Inicijativa za lokalne vlasti”, koji provodi Ured specijalnog predstavnika Evropske Unije u BiH u saradnji sa USAID-om i Ambasadom Švicarske. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta