Bosna i Hercegovina     | 09.03.2018. 14:33 |

Predstavnici Svjetske banke posjetili Vladu Brčko distrikta BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 9. ožujka (FENA) - Predstavnici Svjetske banke, koji borave u tehničkom posjetu Bosni i Hercegovini, u petak su posjetili Vladu Brčko distrikta BiH, gdje su održali sastanak s gradonačelnikom Sinišom Milićem, dogradonačelnikom Antom Domićem i predstavnicima odjela i institucija.

Svrha posjeta je rasprava s relevantnim zainteresiranim strankama o djelokrugu predloženog Regionalnog programa za integrirani razvitak koridora rijeka Save i Drine, inicijative o kojoj se razgovaralo u kontekstu Povjerenstva za sliv rijeke Save, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

Tim povodom, Brčko distrikt BiH prezentirao je projektne prioritete u vezi s implementacijom navedenog programa, koji su podijeljeni u pet oblasti: upravljanje poplavama, upravljanje krutim otpadom, tehnička pomoć, razvoj luke i oblast transporta, s ciljem suradnje koja će dati konkretne rezultate koje će kao napredak u kvalitetnijem životu osjetiti svi građani Distrikta.

Za vrijeme posjeta Svjetske banke Bosni i Hercegovini teme razgovora bile su državne vodne strategije, akcijski planovi i prioritetne intervencije koje mogu doprinijeti agendi regionalne suradnje i razvitku integriranog programa za koridor rijeka Save i Drine.

Misiju predvode viši stručnjak za upravljanje vodnim resursima i voditelj tima Javier Zuleta, stručnjak za vodne resurse i zamjenik voditelja tima Igor Palandžić, viši operativni časnik Mirjana Karahasanović, konzultant za upravljanje riječnim slivovima Guy Alaerts i konzultant za upravljanje vodnim resursima Trui Paula Uyttendaele, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izvještaj Svjetske banke - Širi se jaz između bogatih i siromašnih

Hrnjić razgovarao s predstavnicima Svjetske banke o otpornosti i konkurentnosti poljoprivrede

Svjetska banka - Novi podaci pokazuju ogromne, veće od očekivanih, globalne rodne razlike

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana