Sport     | 09.03.2018. 14:58 |

Najbolji borci regiona na turniru brazilske jiu jitsue u Sarajevu

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Akademija borilačkih vještina "Bushido" iz Sarajeva, u saradnji sa supervizorom Bojanom Mirkovićem, organizuje drugi po redu međunarodni turnir iz brazilske jiu jitsue "BJJ East European Open Championship Sarajevo", koji će biti održan sutra u dvorani "Mirza Delibašić" Centra Skenderija u Sarajevu. 

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije, na turniru se prijavio 261 takmičar iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Austrije, Jordana i Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao jedan od organizatora manifestacije i trener u Akademiji "Bushido" Adi Kljaho, učešće su najavili osvajači svjetskih i evropskih medalja, a ekspanzija i popularizacija turnira će biti nastavljena u budućnosti.

- Nakon prošlogodišnjeg turnira, još više smo se posvetili organizaciji i unapređenju turnira, koji će već naredne godine biti bolji i organizovaniji, s boljim nagradama. Sarajevu poklanjamu turnir kakav zaslužuje. Za najbolje takmičare ove godine pripremili smo posebno dizajnirane medalje i vrijedne nagrade, a gledaoci će moći vidjeti raznolikost iskustva, tehnika i vještina - izjavio je Kljaho. 

Supervizor takmičenja Bojan Mirković naglašava da je sarajevski turnir prevazišao sva očekivanja i da je već sada jedan od najboljih u Evropi, te da će dok god bude ovako veliki interes takmičara, nastaviti rasti po broju učesnika i nivou organizacije. 

Sudit će se po zvaničnim IBJJF pravilima, a takmičari će biti raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije juvenila, seniora i mastera. Vrhunac turnira će biti borbe u apsolutnoj kategoriji.

Na prošlogodišnjem turniru, koji je ujedno bio i prvi turnir brazilske jiu jitsue u historiji Grada Sarajeva, nastupila su 163 borca iz cijele regije.

Turnir počinje u subotu u 10 sati i trajat će do 18 sati. Najzanimljivije borbe će biti održane od 15 do 17 sati, kada će biti održane finalne borbe po kategorijama i borbe apsolutne kategorije.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Najbolji borci regiona na turniru brazilske jiu jitsue u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo