Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Najave     | 09.03.2018. 07:16 |

Tematska sjednica 'Sloboda izražavanja i sloboda medija'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Tematska sjednica "Sloboda izražavanja i sloboda medija", koju organizira Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), u saradnji s Misijom OSCE-a u BiH, bit će održana danas. 

Učesnici sjednice raspravljat će o slobodi govora, izražavanja i profesionalnoj etici, kao i o unapređenju pravnog okvira za slobodu govora i ograničavanje govora mržnje.

Cilј оdržаvаnjа ovoga skupa je da učesnici svojim prezentacijama i učešćem doprinesu rješavanju navedenih problema u praksi i nedostacima u pravnom okviru, što zahtijeva dosljedno djelovanje nadležnih institucija vlasti koje se bave problematikom iz ove oblasti.

Osim članova Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH, na tematsku sjednicu, između ostalih, pozvani su i predstavnici Vijeća ministara BiH, Misije OSCE-a u BiH, Regulatorne agencije za komunikacije, Vijeća za štampu BiH, Udruženja BH-novinara, ombudsmana za ljudska prava BiH te predstavnici javnih servisa u BiH i relevantnih entitetskih ministarstva, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH: Danas se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri BiH

Kovačević u Tirani u odvojenim susretima razgovarao s Linditom Nikollom i Majlindom Dhukom

Delegacija PSBiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Strazburu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana