Bosna i Hercegovina     | 08.03.2018. 13:47 |

U nastavku akcije 'Zadruga' izvršeni pretresi na 14 lokacija

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - U nastavku akcije kodnog naziva "Zadruga" privedeno je, odnosno ispitano više osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja te pranjem novca, potvrđeno je Feni u Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS).

Naime, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS su, postupajući po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Tužilaštva KS, te u saradnji sa Poreznom upravom FBiH, u srijedu su izvršili pretrese na četrnaest lokacija na području KS, uključujući trinaest prostorija pravnih osoba, jednog stambenog objekta sa pomoćnim prostorijama, jednog putničkog motornog vozila, kao i određeni broj osoba od kojih su privremeno oduzeti određeni predmeti i dokumentacija.

Poduzimajući mjere i radnje na dokumentiranju krivičnih djela - organiziranog kriminala, u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, te pranjem novca, u službene prostorije, u svojstvu osumnjičenih, su pozvane, ispitane i kriminalistički obrađene osobe inicijala  J. A.( 1976.), M. A.(1975.), V. A. (1988.), B. N. (1958.), B. S.(1974.), H. E. (1954.), B. S. (1959.), M. L.(1977.), B. F. (1952.), B. Z. (1958.) i Š. M.(1968.), svi nastanjeni u Sarajevu.

Istovremeno, slobode su lišeni K. E.(1979.), S. Š. (1965.) i A. S.(1963.), svi nastanjeni u Sarajevu, i predani u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Protiv spomenutih osoba, izvještaj o počinjenim krivičnim djelima bit će dostavljen Tužilaštvu KS, a K. E., S. Š. i A. S. će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predani u dalju nadležnost Tužilaštva.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U akciji 'Sleeper' policija u Sarajevu zaplijenila 6,9 kg droge

U pretresima u TK pronađena veća količina oružja i eksplozivnih sredstava

MUPKS - Sud ni do danas nije dostavio pravosnažnu sudsku presudu protiv Benjamina Spahovića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo