Ekonomija     | 07.03.2018. 16:00 |

BiH - Kraljevina Španija: Potpisan Sporazum o međunarodnom cestovnom prometu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko i ambasador Kraljevine Španije Juan Bosco Giménez Soriano potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije o međunarodnom cestovnom prometu.

Potpisivanju Sporazuma prethodile su intenzivne aktivnosti sa Ambasadom Kraljevine Španije u BiH i ambasadorom Sorianom koji je dao svoj izniman doprinos, a što je rezultiralo njegovim konačnim usaglašavanjem i potpisivanjem.

Tim sporazumom se unapređuje i razvija cestovni promet putnika i roba između dviju država i u tranzitu preko njihovih teritorija, te jasno definiraju svi pojmovi u vezi sa međunarodnim cestovnim prometom između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije, kao i obim primjene Sporazuma.

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH u novembru prošle godine dalo je svoju podršku Kraljevini Španiji za izbor u članstvo Vijeća međunarodne pomorske organizacije na izborima koji će biti održani u Londonu na 30. redovnom zasjedanju Skupštine IMO-a, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Španski vojni avioni izbacili 26 tona pomoći Palestincima u Pojasu Gaze

Katalonski separatista Puigdemont objavljuje namjeru o kandidaturi za predsjednika nemirne regije

Španska policija uhapsila tri osobe zbog prisiljavanja migranata da skoče u more

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo