Bosna i Hercegovina     | 07.03.2018. 16:55 |

Direktor Granične policije BiH sastao se s načelnikom TU Jug Čapljina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. ožujka (FENA) - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić održao je u srijedu u Trebinju radni sastanak s načelnikom Terenskog ureda Jug Čapljina Robertom Perićem i rukovoditeljima unutarnjih  jedinica tog ureda na kojem je razgovarano o aktualnoj situaciji i mjerama koje se poduzimaju u suzbijanju ilegalnih migracija, potom aktivnostima u oblasti granične kontrole i nadzora granice, kao i rezultatima rada TU Jug u prethodnom razdoblju, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Proteklih mjeseci u zoni odgovornosti tog ureda evidentiran je povećan broj pokušaja i ilegalnih prelazaka državne granice državljana zemalja visokog migracijskog rizika.

''Od 1. siječnja do 6. ožujka na području istočne Hercegovine u ilegalnom prelasku državne granice  otkriveno je 87 ilegalnih migranata, dok je 396 osoba spriječeno da uđe u BiH na način da su odustali od pokušaja prelaska granice zbog angažiranja policijskih službenika na samoj graničnoj liniji s Crnom Gorom'', kazao je Galić.

Dodao je kako ilegalni migranti, koji najčešće dolaze iz Sirije, Palestine, Alžira, Pakistana, Libije i drugih zemalja, teritorij BiH pokušavaju koristiti kao tranzitno područje za odlazak u zemlje Europske Unije. 

Direktor Granične policije BiH pohvalio je rad TU Jug koji je usprkos nedostatku policijskih službenika uspio odgovoriti na pojačan migracijski pritisak i druge sigurnosne izazove, ističe se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Premijerka Buhač na sastanku posvećenom prevenciji korupcije u BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom