Bosna i Hercegovina     | 07.03.2018. 11:36 |

Safet Demirović istupio iz Kluba SDA u Predstavničkom domu PSBiH

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 7. marta  (FENA) - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH počeo je današnje zasjedanje na kojem je poslanik Safet Demirović obavijestio poslanike da istupa iz Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u ovom domu, navodeći da u Tuzlanskom kantonu učestvuje u aktivnostima novog političkog projekta. 

Prema usvojenom dnevnom redu, između ostalog, planirano je izjašnjavanje o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojom se određuju novi koeficijenti za vojnike i dočasnike kako bi se djelomično poboljšao materijalni status najugroženijih kategorija u Oružanim snagama BiH. 

Dnevni red dopunjen je sa zahtjevom poslanika Mirsada Mešića, Damira Bećirovića, Saše Magazinovića, Mirsada Đonlagića, Fehima Škaljića, Damira Arnauta i Denisa Bećirovića, kojim traže po hitnom postupku razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH. 

Također, na sjednici se očekuje izjašnjavanje o zahtjevu poslanika Amira Fazlića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine po hitnom postupku. 

Jednom od dopuna, poslanici su prihvatili da se na današnjoj sjednici očituju o razrješenju zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, koje je predložila Komisija za praćenje rada navedene Agencije nakon što je na tu funkciju Dragan Anđelić podnio neopozivu ostavku iz ličnih razloga.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana