Bosna i Hercegovina     | 07.03.2018. 10:36 |

Predstavnici UABNOR-a uručili Dunoviću Deklaraciju o nefašističkom djelovanju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića posjetili su danas predstavnici UABNOR-a Novo Sarajevo te mu se zahvalili na podršci koju im je pružio, uručivši mu Deklaraciju o nefašističkom djelovanju čiji je cilj da doprinese i unaprijedi poštivanje prava i sloboda svih mladih ljudi.

Informirali su Dunovića i o dosadašnjem radu i uspjehu "Škole antifašizma", projekta čiji su kreatori, a cilj mu je da kroz aktivan rad mladima približi tekovine antifašizma.

Delegaciju UABNOR-a čini su predsjednik Udruženja Esad Čelik, menadžerica projekta Sanja Toplan, koordinator projekta Amel Fejzić i lider mladih Almeida Begić.

Potpredsjednik Dunović je čestitao svim učesnicima u ovom projektu, ističući da je veoma bitno edukovati mlade ljude o tekovinama antifašizma. Naglasio je da antifašizam njeguje bitne vrijednosti kao što su tolerancija, razumijevanja, hrabrost, odgovornost i prihvatanje drugog i drugačijeg – vrijednosti koje uvijek trebamo njegovati kako bismo gradili bolje društvo, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

UABNOR: Obilazak antifašističkih spomen obilježja

Dunović: Etno nacionalne politike ne mogu graditi BiH

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović posjetio Posavski kanton, infrastrukturni problemi u fokusu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!