FENA biznis     | 07.03.2018. 10:26 |

Sparkasse Bank u eko akciji za čiste vode BiH

FENA Saopćenje

Kontinuirana predanost društveno odgovornom poslovanju

 

Sarajevo, 07.03. 2018.  - Sparkasse Bank dd BiH ponosni je sponzor eko akcija koje će organizovati ronilački klub „Bosna" od jula do septembra ove godine, a tokom kojih će biti očišćeno pet vodenih lokaliteta u BiH.

„Izuzetno nas raduje da smo u mogućnosti učestvovati u projektu, „Voda je život-neka bude čista“, a koji objedinjava pet (5) eko-akcija. Ove godine, odlučili smo ne samo da finansijski podržimo projekat, nego i da se aktivno uključimo u provođenje akcija čišćenja. Naši uposlenici iz poslovnica širom BiH će volonterski učestvovati u akcijama i na taj način dati svoj doprinos“, izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.

Društveno odgovorno poslovanje dio je strateškog okvira Sparkasse Bank. Vođeni filozofijom da je institucija uspješna samo ukoliko je uspješna i lokalna zajednica u kojoj posluje, banka od samog početka rada u BiH nastoji aktivno učestvovati u akcijama koje imaju za cilj poboljšanje uslova života zajednice.

„Ponosni smo na do sada realizovane eko akcije. Uspjeli smo osigurati da sve naše akcije imaju međunarodni karakter i da se u njih uključuju pored klubova iz BiH i klubovi iz inostranstva. Promocija ronjenja kao sporta jednostavno je nezamisliva bez čistih voda i izuzetno nam je drago što je Sparkasse Bank prepoznala RK „Bosna“ kao partnera i odlučila se uključiti u eko akcije. To  što će se osim klasičnog sponzorstva, doprinjeti i volonterskim uključenjem svojih uposlenika daje dodatnu vrijednost našoj saradnji“, izjavio je Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba „Bosna“.

Ronilački klub „Bosna“ već nekoliko godina uspješno izvodi međunarodne eko-akcije koje imaju za cilj očuvanje okoliša i podizanje svijesti o blagodatima čiste životne sredine.

 

Sanja Hrelja

ZPR Agencija

Obala Maka Dizdara 8

Tel: +387 33/263-505

Fax: +387 33 263-506

Mob: +387 61 200-159

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Svijet bez duhanskog dima je dobrodošao u Sarajevo

Sparkasse Bank - nefinansijska izvještavanja u skladu sa Direktivama EU

Sparkasse Bank - Besplatno podizanje gotovine u Crnoj Gori i Hrvatskoj

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana