Bosna i Hercegovina     | 06.03.2018. 17:20 |

Zajednički susret članova Austrijske i Biskupske konferencije BiH

FENA Agencije

SARAJEVO, 6. ožujka (FENA) - Zajednički susret članova Austrijske biskupske konferencije i Biskupske konferencije (BK) Bosne i Hercegovine održan je u ponedjeljak u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu, pod presjedanjem nadbiskupa Christopha Schonborna i Vinka Puljića.

 Susretu je sudjelovalo 11 članova Austrijske konferencije i svi članovi BK BiH, a također prisustvovali su i apostolski nunciji iz Austrije i BiH mons. Peter-Stephan Zurbriggen i mons. Luigi Pezzuto, javila je u utorak KTA.

 Pozdravnu riječ uputio je domaćin sastanka, kardinal Puljić, koji je, zahvalivši austrijskim biskupima za prisutnost kao snažnom izrazu solidarnosti, kazao kako će goste upoznati sa stanjem Katoličke crkve u BiH i teškim ratnim stradanjima kao i s nastojanjima na planu ekumenizma i međureligijskog dijaloga.

 Nakon susreta, Austrijska biskupska konferencija započela je svoje redovito proljetno zasjedanje tijekom kojega su članovi dviju biskupskih konferencija pripremili zajedničku izjavu koja će biti obznanjena na konferenciji za novinare 8. ožujka u Svećeničkom domu u Sarajevu u 11 sati. 

 U sklopu posjeta glavnom gradu BiH, izaslanstvo austrijskih biskupa predvođeno Schonbornom i Puljićem posjetit će pojedine bosanskohercegovačke institucije.

 Kako je planirano, u srijedu, 7. ožujka, održat će se posjet Predsjedništvu BiH, te sastanci s  vjerskim predstavnicima u njihovim sjedištima i to mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom, reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem i predsjednikom Jevrejske zajednice BiH Jakobom Fincijem.

 Isti dan, izaslanstvo, predvođeno vojnim biskupima Freistetterom i Tomom Vukšićem, posjetit će sjedište EUFOR-a u sarajevskom naselju Butmir u kojem se nalaze i austrijski vojnici.

 Također će izaslanstvo u pratnji pomoćnog biskupa vrhbosanskog Pere Sudara, razgovarati s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom te posjetiti Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II." i Dječji dom "Egipat" koji vode sestre Služavke Malog Isusa.

 Nakon što posjete Katolički školski centar "Sv. Josip", biskupi će održati misu u crkvi Kraljice krunice i svetištu Drinskih mučenica.

 Prigodan prijam upriličit će i austrijski veleposlanik u BiH Martin Pammer. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Zbog homofobnih poruka izbačeni iz nogometne reprezentacije Austrije

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom