Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 06.03.2018. 17:16 |

Zavod za bolesti ovisnosti ZDK-a dobio akredidaticiju za kvalitet i sigurnost

FENA

ZENICA, 6. marta (FENA) - Kantonalni Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) je prva ustanova tog tipa koja je, nakon dvogodišnjeg procesa, dobila akreditaciju za kvalitet i sigurnost u zdravstvu od federalne Agencije AKAZ.

Po riječima više saradnice za edukaciju u Agenciji za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH, Melike Mercvajler, Zavod se ističe u korištenju svih standarda i kriterija kojim se propisuje i definiše radna procedura u zdravstvu.

- Ovakav rad donosi i uštede u ovoj oblasti, ali i zaštiti zdravstvenog profesionalca i pacijenata, koji time dobija kvalitetnu zdravstvenu uslugu i zaštitu - kazala je Mercvajler.

- Dobijanje akreditacije znači potvrdu da je Zavod svojim radom postigao visok nivo kvaliteta i zadovoljio sve kriterije, definisane  propisima i standardima na nivou naše države i federalne agencije AKAZ, koji su usklađeni i sa evropskim standardima u zdravstvu - istakao je direktor Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK-a, primarijus Amir Čustović.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta