Regija     | 05.03.2018. 18:24 |

Erjavec: Sve je spremno za slanje pisma Komisiji i najavljenu tužbu protiv RH

FENA Agencije

LJUBLJANA, 5. ožujka (FENA) - Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec ponovio je u ponedjeljak da je njegovo ministarstvo pripremilo sve što je potrebno za tužbu protiv Hrvatske koja, po njegovim riječima, ne poštuje arbitražnu presudu o granici i europsko pravo, o čemu bi vlada uskoro trebala obavijestiti Europsku komisiju.

"Naše je ministarstvo bilo zaduženo da pripremi sve što je potrebno i to smo učinili", kazao je Erjavec u ponedjeljak novinarima, nakon susreta s državnom pravobraniteljicom za ljudska prava Vlastom Nussdorfer koja mu je podnijela izvješće o stanju ljudskih prava u prošloj godini.

Erjavec je pojasnio da je u pripremi pisma za Europsku komisiju, s pravnim elementima tužbe protiv Hrvatske zbog nepoštovanje arbitražne presude, ministarstvo surađivalo s  jednom francuskom odvjetničkom kućom i  pravnikom Alainom Pelletom koji je Sloveniju i ranije zastupao u arbitražnom procesu.

"U Sloveniji imamo vrlo malo pravnih stručnjaka s tog područja, zato smo angažirali najbolju stranu odvjetničku tvrtku za područje europskog prava", kazao je Erjavec, dodavši da je uslugama francuskih pravnika tijekom arbitraže bio vrlo zadovoljan, prenosi Hina.

Pismo Europskoj komisiji, prema najavi Erjavca, bit će poslano odmah nakon što premijer Miro Cerar u petak o sadržaju pravnih postupaka protiv Hrvatske obavijesti parlamentarni odbor za vanjsku politiku i tako osigura širu političku potporu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu

Hrvatska: Podignuta optužnica protiv troje krijumčara droge vrijedne 3,3 milijuna eura

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana