Regija     | 05.03.2018. 15:43 |

Hrvatska: Godina i tri mjeseca zatvora zbog napada na novinarku

FENA Agencije

ZAGREB, 5. ožujka (FENA) - Nenad Šajnović, koji je u rujnu prošle godine u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga fizički napao reporterku Nove TV Emu Branicu, nepravomoćno je osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora na Općinskom sudu u Bjelovaru, izvijestilo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

 Šajnović je osuđen na sedam mjeseci za prijetnju i devet mjeseci za pokušaj teške tjelesne ozljede pa mu je izrečena jedinstvena kazna od godinu i tri mjeseca.

Ana Šajnović nepravomoćno je osuđena za kazneno djelo prijetnje uvjetnom kaznom zatvora od šest mjeseci, dok je u drugom postupku, na Prekršajnom sudu u Bjelovaru, nepravomoćno osuđena na 30 dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira te je dužna snositi 1000 kn sudskih troškova, navodi HND.

Podsjećaju da je 16. rujna 2017. u Velkom Pašijanu brat osobe o kojoj je TV ekipa snimala prilog, Nenad Šajnović, prišao skupini od šest osoba i u više navrata vikao da će ih ubiti, a potom prišao novinarki Emi Branici koju je snažno odgurnuo rukom u predjelu prsa uslijed čega je ona pala u odvodni kanal uz betonski most kolnog ulaza jedne kuće. Potom je nasrnuo i na snimatelja pokušavajući mu oštetiti kameru.

U napadu je, prema policijskom izvješću, sudjelovala i 73-godišnja Ana Šajnović koja je vikala i galamila na nazočne pri čemu ih je napala metalnom drškom udarajući ih po tijelu, prenosi Hina. 

Napad na ekipu Nove TV osudio je HND koji je pozvao institucije da zaštite novinare, a napad je uvršten i u regionalnu bazu napada na novinare SafeJournalists.net.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zagreb domaćin Svjetske izložbe pasa

DIP Hrvatske: Na europskim izborima mogu birati i biti birani i državljani druge članice EU

Hrvatska: Sud odbio Horvatinčićev zahtjev za uvjetnim puštanjem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta