Bosna i Hercegovina     | 03.03.2018. 13:25 |

Salkić: Dijaspora svojim aktivizmom i snagom da doprinese jačanju BiH

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 3.marta (FENA) - Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić smatra da  se demokratska borba za Bosnu i Hercegovinu u ovom trenutku vodi ekonomijom, kulturom, sportom i drugim oblastima te da je u tome važana bh. dijaspora.

- Da bismo u tome uspjeli moramo ući u proces kreiranja aktivne mreže bosanskohercegovačkih patriota, kako bismo se objedinili u jedinstven front – rekao je Salkić.

Bosanskohercegovačka dijaspora posljednjih godina je, kako je saopćeno iz Salkićevog kabineta, počela investirati u domovinu.

-Sve češće susrećemo firme iz bh. entiteta Federacija BiH koje investiraju u drugi bh. entitet. Za takve aktivnosti planirana je značajna podrška domaćih i međunarodnih institucija i svi zainteresirani za investiranje trebaju im se obratiti za podršku i pomoć – rekao je entitetski potpredsjednik, koji se jučer, u njemačkim gradovima Tuttlingen i Balingen sastao  sa građanima Bosne i Hercegovine.

Na tribinama, održanim u povodu Dana nezavisnosti države Bosne i Hercegovine, pozvao je bh.građane da svojom snagom i aktivizmom doprinesue jačanju Bosne i Hercegovine, svako na svoj način.

-Nemojte da čekamo da neko drugi za nas nešto uradi. Uradimo sami, ono što smo u mogućnosti, za državu Bosnu i Herceogvinu. Bh. dijaspora je naš najznačajniji resurs. Iskustva koja su stekli naši ljudi u dijaspori sada, kada se Bosna i Hercegovina približila Evropskoj uniji, trebamo primijeniti i prevazići krize u kojima se nalazimo. Uvjeren sam da je došlo pravo vrijeme za pokretanje ovih procesa - kazao je, između ostalog, Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Avioni više neće prevoziti poštu unutar Njemačke

Nekoliko osoba poginulo u sudaru autobusa u blizini Leipziga

Baerbock: Humanitarne organizacije moraju biti u prilici da nesmetano dostavljaju pomoć u Gazu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo