Kultura     | 04.03.2018. 09:09 |

Spahić: Sarajevska zima u prvom dijelu realizovala 97 programa

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 4.marta (FENA) – Festival Sarajevska zima u prvom mjesecu održavanja kako je za Fenu rekao direktor Festivala Ibrahim Spahić realizovala  je 97 filmskih, književnih, pozorišnih, muzičkih, likovnih i programa za mlade.

-Festival je organizovao radionice u različitim oblastima stvaralaštva sa svim generacijama. Sarajevska zima je priredila specijalne kulturne programe obilježavanja olimpijskih zimskih igara na Trgu Narodnog pozorišta Sarajevo, Jahorini i Trebeviću. Festivalski počasni gost Republika Bugarska i gosti iz Japana, Indije, Južne Koreje i Kine su sa umjetnicima iz BIH otvorili Festival performansom Drugo lice svijeta i taj projekt okupio je stotine mladih umjetnika Sarajeva i gostiju.

Spahić ističe da je Sarajevska zima imala  u prvom djelu goste iz 31 zemlje kroz programe koji su održani u svim gradskim općinama  na različitim gradskim lokacijama. Festival je također obilježio i  25 .godišnjicu pokroviteljstva UNESCO-a i Vijeća Evrope, te  2018. kao godinu baštine i budućnosti EU.

Sarajevska zima otvorena je 7.februara a završava se 21.marta.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U ponedjeljak u BKC-u u Sarajevu koncert za klavir i flautu

U Umjetničkoj galeriji izložba digitalnog slikarstva Kemala Hromića

Otvorena izložba art fotografije 'Fasade i interijeri gradova svijeta'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo