Servisne informacije     | 03.03.2018. 09:24 |

Normalizovan saobraćaj na petlji Šićki Brod (Tuzla)

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Nakon završenih protesta normalizovan je saobraćaj na petlji Šićki Brod (Tuzla), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog  kiše koja je padala tokom noći, a ponegdje još uvijek pada, vozači se upozoravju  na zaleđen kolovoz. Na dionicama preko prijevoja mjestimično ima ugaženog snijega, a dodatne probleme jutros stvara i smanjena vidljivost zbog magle.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prijevojima.

Vozačima se preporučuje da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog izvođenja radova na mostu Bojnik, smjer Sarajevo sjever-Sarajevo zapad saobraćaj je na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA: 

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-14.2 

Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

M-16

Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce, zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher, saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

M-17

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

 

REGIONALNI PUTEVI 

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

 

KANTON SARAJEVO 

-Zbog radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže, na snazi je obustava saobraćaja u ulici Armaganuša (od raskrsnice sa ulicom Tahmiščina do raskrsnice sa ulicom Dola). Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

- Zbog radova na sanaciji saobraćajnice u ulici  Vranjače kod br.23, na snazi je obustava saobraćaja.

- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

- Zbog radova na rekonstrukciji/izgradnji Južne longitudinale na raskrsnici ulica Zvornička, Azize Šaćirbegović, Safeta Hadžića i Put Mladih Muslimana, saobraća se usporeno.

- Zbog izvođenja neophodnih radova izmijenjen je režim saobraćaja u ulici Nahorevska i Aleksandra Puškina.

 

MOSTAR 

- Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita od raskršća sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo