Bosna i Hercegovina     | 02.03.2018. 17:00 |

Članovi kolegija domova PSBiH razgovarali s iranskim ministrom Zarifom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Članovi kolegija domova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić i njegovi zamjenici Safet Softić i Bariša Čolak, te zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Šefik Džaferović, razgovarali su danas sa ministriom vanjskih poslova Islamske Republike Iran Mohammadom Džavadom Zarifom koji predvodi delegaciju koja boravi u višednevnoj posjeti našoj zemlji.

Zahvalivši se na podršci koju je Iran pružao i pruža svim narodima Bosne i Hercegovine, članovi rukovodstva domova PSBiH izrazili su danas zadovoljstvo činjenicom da odnose dvije prijateljske zemlje ne remete međusobno neriješena pitanja, saopćeno je iz PSBiH.

Međutim, kako je rečeno, postoji mnogo prostora za unaprijeđenje privredne saradnje BiH i Irana a jedan od bitnih koraka koji mogu pomoći u tom procesu svakako je boravak grupe poduzetnika Irana koji u sklopu ove delegacije učestvuju na privrednom forumu i u prilici su da se bolje upoznaju sa potencijalima Bosne i Hercegovine.

Izraženo je i uvjerenje da će u skoroj budućnosti biti učinjeni napori da se uspostave kvalitetni poslovni odnosi između bosanskohercegovačkih i iranskih banaka koji se trenutno odvijaju uz pomoć posrednika. Također, potez koji bi mogao bolje povezati građane dvije prijateljske zemlje po ocjeni današnjih sagovornika bila bi liberalizacija viznog režima.

Posebna pažnja posvećena je saradnji između parlamenata BiH i Irana, a ponovljen je poziv predsjedniku Parlamenta Irana Ali Laridžaniju da doputuje u zvaničnu radnu posjetu našoj zemlji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH: Danas se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri BiH

Kovačević u Tirani u odvojenim susretima razgovarao s Linditom Nikollom i Majlindom Dhukom

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!