Bosna i Hercegovina     | 02.03.2018. 14:53 |

Ukinut pritvor Bojanu Raoniću, prihvaćeno jemstvo i određene mjere zabrane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Odlučujući u postupku kontrole opravdanosti trajanja mjere pritvora,  Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je prema optuženom Bojanu Raoniću ukinut pritvor, usvojen prijedlog odbrane i prihvaćeno jemstvo od 50.000 KM.

Sud će po pravosnažnosti rješenja, i nakon prijema dokaza o uplati donijeti naredbu o puštanju optuženog Raonić Bojana na slobodu. Ukoliko optuženi pobjegne, rješenjem će se odrediti da vrijednost data kao jemstvo ulazi u prihod budžeta Bosne i Hercegovine.

Istim rješenjem prema optuženom Bojanu Raoniću izrečena je mjera zabrane putovanja uz privremeno oduzimanje važeće putne isprave i zabranu izdavanja novih putnih isprava, te zabranu prelaska državne granice uz korištenje lične karte.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane vršit će se svaka dva mjeseca.

Optuženom će se i pored datog jemstva i mjera zabrana, odrediti pritvor ako se ne odazove na uredan poziv suda, a izostanak ne opravda, ili ako se utvrdi da se sprema za bjekstvo, ili ako se protiv njega pojavi neki drugi zakonski osnov za pritvor.

Bojan Raonić je optužen za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima krivotvorenje isprave, saopćeno je iz Suda BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

Policijski izvještaj - Švedska ima oko 62.000 osoba aktivnih i povezanih s kriminalnim mrežama

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!