Bosna i Hercegovina     | 02.03.2018. 13:07 |

Nenadić: KS će i dalje raditi na jačanju kapaciteta tužilačkih institucija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo Mario Nenadić kazao je na sastanku sa glavnom kantonalnom tužiteljicom Dalidom Burzić da će Vlada KS-a nastaviti pružati podršku i predano raditi na jačanju nadležnih policijskih, tužilačkih i pravosudnih institucija.

Teme sastanka bile su analiza stanja i aktivnosti u Tužilaštvu, informiranje o Izvještaju o radu Tužilaštva za 2017. godinu, kao i neophodni preduvjeti za rad i funkcionisanje ove institucije u 2018. godini.

Tužiteljica Burzić istakla je da je Tužilaštvo unaprijedilo rad na svim područjima djelovanja te da ostvarena godišnja norma u radu tužitelja iznosi 132,55 posto. Zaostaci u rješavanju predmeta svih vrsta su smanjeni, a kvalitet tužilačkih odluka je u odnosu na podignute optužnice 98,46 posto.

Burzić je kazala da je skraćeno prosječno trajanje rješavanja predmeta, a povećan broj optužnica za krivična djela korupcije i organiziranog kriminala kao i broj pritvorskih predmeta. Ostvareni su značajni rezultati i u okviru vođenih financijskih istraga i drugih, istaknuto je ovom prilikom, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

KS - Potpisani predugovori s 34 pripadnika boračke populacije o dodjeli stanova

Garibija: Dodatnih 200.000 KM za bolje obroke u javnim kuhinjama

Kolegij Skupštine KS: Sjednica zakazana za sutra je nelegalna

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'