Bosna i Hercegovina     | 02.03.2018. 12:16 |

TK - Zahtjevi boraca nisu usmjereni prema Vladi Tuzlanskog kantona

FENA Saopćenje

TUZLA, 2. marta (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona održala je danas radno-konsultativni sastanak povodom blokade i protesta grupe veterana, koji su blokirali saobraćaj na petlji Šićki Brod kod Tuzle.

Istaknuto je da niti jedan od boračkih zahtjeva iznesenih tokom prethodna dva dana nije usmjeren prema Vladi Tuzlanskog kantona, ali  ono što je u domenu djelovanja kantonalnog nivoa vlasti,  ostvarivanje dopunskih prava boračke populacije, Vlada nastoji da uredno servisira.

Iz Vlade TK ističu da su razlozi za blokadu petlje Šićki Brod u isključivoj nadležnosti Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, rečeno je danas.

Vlada TK je danas uputila i otvoreni poziv federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ministru Salki Bukvareviću, da u što kraćem roku dođu u Tuzlu, susretnu se sa borcima, direktno upoznaju sa njihovim zahtjevima i objasne realne mogućnosti za njihovo ispunjenje,  saopćeno je iz Vlade TK.

S obzirom da su se borci povukli sa drugih saobraćajnica u BiH, Kantonalna vlada je uputila i poziv braniteljima da zadrže dostojanstvo i da se povuku sa saobraćajnica, kako bi se privredni i društveni život mogao nesmetano odvijati, a da ostvarenje svih svojih prava branitelji traže putem nadležnih institucija.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta