Ekonomija     | 02.03.2018. 10:38 |

BH-Gas je uspješno završio poslovnu 2017. godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Kompanija BH-GAS uspješno je završila poslovnu 2017. godinu bez obzira na sve izazove na koje je samo društvo nailazilo u gasnom sektoru, zadržavajući kurs uspješnih kompanija.

Kako je saopćeno danas oz ove kompanije, uspjeh se dodatno ogleda u tome da nisu povećane cijene samim građanima, te da društvo nema dugova prema inopartnerima i da se vrši uredna isporuka gasa prema svim potrošačima.

Međutim, kako navode, umjesto da se rezultat kompanije stavi u prvi plan, u prethodnom periodu samo ime BH Gasa se koristilo u druge svrhe bez saglasnosti Uprave. Naime, Uprava BH Gasa se ograđuje od istupa savjetnika samog društva i najavljuje da će na spram njega i svih ostalih koji na takav način iznose neprovjerene informacije biti poduzete mjere u skladu sa zakonom i ovlaštenjima direktora.

 - Ovakve neprovjerene i netačne izjave, pisanja i dostavljanja informacija javnosti i medijima bez znanja Uprave BHGasa je istu dovelo u neugodnu i neprimjerenu situaciju. Uprava BH Gasa će svoje poslovanje u 2018. godini, uz podršku Vlade FBiH i resornog ministarstva, nastaviti isključivo na principima ekonomije u najboljem interesu građana i drugih potrošača - navodi se u saopćenju koje potpisuje Uprava BH-Gasa.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

BH-Gas - Snabdijevanje gasom uredno, posljednjih dana povećana potrošnja

BH-Gas - U toku izrada idejnog rješenja projekta Južna interkonekcija

Džindić: Niko više neće dovesti Federaciju BiH u stanje kao jučer (VIDEO)

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'