Servisne informacije     | 02.03.2018. 08:08 |

U BiH oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2, marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno. Većinom se prognozira kiša. Snijeg ili sunsježica su mogući u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Obilnije padavine u Hercegovini.

U većem dijelu zemlje danas će biti slabo do umjereno jugo. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 14 stepeni. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne najviša dnevna temperatura zraka između -4 i 1 stepen. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša i ponovo od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 stepeni.

 

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno, većinom s kišom.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bihać -7 stepeni, Gradačac, Prijedor i Sanski Most -6, Banja Luka i Jajce -5, Doboj i Tuzla -4, Bijeljina, Brčko, Bugojno, Srebrenica i Zenica -3, Sarajevo 0, 
Grude i Mostar 3, Ivan-sedlo, Livno i Široki Brijeg 4, Trebinje 11 i Stolac 12 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 928hPa, za 14Pa je manji od normalnog i opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom