Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 28.02.2018. 10:46 |

Razmatrane aktivnosti na donošenju novog Svjetskog antidoping kodeksa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Antidoping eskpert Vijeća Evrope iz Bosne i Hercegovine Amir Avdagić sudjelovao je u radu sjednica antidoping tijela Vijeća Evrope koje su održane u Varšavi 26. i 27. februara.

U okviru prve faze konsultacija, Savjetodavna grupa za pravna pitanja Monitoring grupe Antidoping konvencije Vijeća Evrope (T-DO LI), razmatrala je aktivnosti na donošenju novog Svjetskog antidoping kodeksa 2021.

Konačni nacrt novog kodeksa bit će predstavljen na 5. svjetskoj konferenciji o dopingu u sportu, koja će biti održan novembra 2019. u Katovicama u Poljskoj.

Također, raspravljano je o studiji Evropske komisije o antidopingu i zaštiti podataka sportista, koja će predstavljati dobru osnovu za dalje unapređenje pravnog okvira ove oblasti na državnoj razini u ovoj oblasti.

Evropski komitet za Svjetsku antidoping agenciju (CAHAMA) održao je vanrednu sjednicu na kojoj se razgovaralo o strateškom finansiranju Svjetske antidoping agencije WADA u budućnosti, a imajući u vidu izazove sa kojima se susreće WADA i druge institucije u borbi protiv dopinga u sportu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije