Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 09:18 |

Martinović: Porezno rasterećenje ne može ići na štetu nižih razina vlasti

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 28. veljače (FENA) - Predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Federacije BiH Tomislav Martinović kazao je u intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista kako je nepravda počinjena prema braniteljima revizijom u vrijeme ministra Zukana Heleza velikim dijelom ispravljena.

- Prema našim analizama, imamo između 4200 i 5000 pripadnika HVO-a koji su oštećeni. Jasno pozivam sve branitelje koji su oštećeni da se obrate institucijama i uzmu što im pripada. Čini mi se da mnogo ljudi ne zna da imaju ponovno prava koja su imali i to je veliki problem - ustvrdio je Martinović.

Komentirajući problem izmjena Izbornog zakona BiH, kazao je kako se odluke Ustavnog suda moraju provesti te kako je, pored toga što dio stranaka želi zadržati postojeće stanje, problem i potpuna inertnost međunarodne zajednice.

- Pravila vezana uz sastav Doma naroda moraju se promijeniti ili ćemo se pitati zašto uopće održati izbore. Ovdje može lako doći do pitanja legitimiteta države ako se ne riješi pitanje Izbornog zakona - dodao je.

Osvrnuo se i na najavu federalnog premijera o poreznom rasterećenju, kazavši kako takva rješenja ne mogu ići na štetu nižih razina vlasti.

- Nećemo dopustiti da se stvori situacija da se smanje doprinosi i porezi na štetu županija, općina i gradova. Ako ćemo mijenjati porezne zakone, onda ćemo mijenjati i
zakone o raspodjeli prihoda. Jedino tako možemo sačuvati općine, gradove i županije od dodatne financijske devastacije koju već provodi FBiH - poručio je Martinović.

Po njegovim riječima, osnovni problem bh. ekonomije i privlačenja stranih investicija nije porezni sustav, već politička nestabilnost u zemlji.

- Strane tvrtke prepoznaju stanje te se okreću zemljama koje nemaju probleme kao BiH. Ne mislim da će porezno rasterećenje dovesti neke velike investicije. Ali rješenje političkih kriza i odnosa donijet će brojne promjene - zaključio je predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Federacije BiH Tomislav Martinović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Martinović u Konjicu: Povratku Hrvata u klišanski kraj neophodna značajnija potpora

Nacrt zakona o socijalnoj skrbi pred zastupnicima Skupštine HNŽ-a (VIDEO)

Martinović: Intenzivirat ćemo razgovore o formiranju nove vlade u HNŽ-u (VIDEO)

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!