Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 08:30 |

Zbog obilnih snježnih padavina u Cazinu proglašeno stanje prirodne nesreće

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Nakon što je juče na sjednici Štaba Civilne zaštite Cazin proglašeno stanje prirodne i druge nesreće, na području ovog grada na snazi su pojačane mjere i aktivnosti koje se realiziraju u cilju rješavanja problema uzrokovanih obilnim snježnim padavinama.

Iz gradskog budžeta će biti angažirana dodatna finansijska sredstva, a građani su pozvani da na broj 123 prijave eventualne probleme.

“U proteklom periodu pokušavali smo se izboriti sa snježnim padavinama, ali nove padavine i minusi nadilaze mogućnosti dežurnih službi. Odlučili smo proglasiti stanje prirodne nesreće kako bismo angažirali dodatna sredstva i pokušali izaći nakraj s ovakvom situacijom”, rekao je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

 Šef Službe Civilne zaštite Grada Cazina Said Mujić kazao je da stanje na terenu složeno.

„Najveći problem predstavlja teret na stambenim i drugim konstrukcijama, odnosno ogroman snijeg, zbog čega su i nastale najveće štete. Pored toga, problem predstavljaju putni pravci koji su užeg kolovoza i na njima ne postoji više prostora za uklanjanje snijega“, objasnio je Mujić.

U proteklih nekoliko dana zbog obilnog snijega došlo je do urušavanja krovova na 23 stambena i pomoćna objekta u Cazinu, prenosi RTV Cazin.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Rekordne kiše pogodile Kaliforniju, troje poginulih

Španija mobilizirala vojsku da pomogne vozačima blokiranim sniježnom olujom Huan

Ledeni val zahvatio veći dio SAD, ugroženi predizborni skupovi republikanskih kandidata

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana