Bosna i Hercegovina     | 27.02.2018. 16:18 |

Sindikati zdravstva u HNŽ-u: Prijetnje štrajkom štete svima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. veljače (FENA) - Predstavnici Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar slažu se s odlukom Vlade HNŽ-a da se vode zajednički pregovori za sve uposlenike u zdravstvu oko zaključenja novog kolektivnog ugovora.

U zajedničkom priopćenju za javnost dvaju sindikata podsjeća se da su u ponedjeljak predstavnici tih sindikata potpisali Protokol o vođenju pregovora s Vladom HNŽ-a, dok je Sindikat liječnika medicine i stomatologije HNŽ-a, inzistirajući na odvojenim pregovorima i zasebnom kolektivnom ugovoru, odbio potpisati taj protokol.

Iz Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu na području HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar demantiraju navode Sindikata liječnika medicine i stomatologije HNŽ-a da su tijekom jučerašnjeg sastanka predstavnika triju sindikata i županijske vlade "pale teške riječi".

"Pretpostavljamo da je kao teške riječi Sindikat liječnika doživio upit 'Imaju li liječnici nekakve skrivene namjere želeći potpisati poseban kolektivni ugovor?' te 'Zašto su u proteklim godinama bili nezainteresirani za aktivniji angažman i djelovanje u okviru naša dva sindikata čiji su i oni bili članovi donedavno?' Navedeni upiti su, prema našem mišljenju, samo oblik iskrene i otvorene komunikacije svih uključenih strana u svrhu pojašnjenja trenutnog stanja", navodi se u zajedničkom priopćenju.

Dodaje se kako nepotpisivanje Protokol o vođenju pregovora i prijetnje štrajkom produžuju agoniju i štete svim uposlenim u zdravstvu.

"Slažemo se sa odlukom Vlade HNŽ-a i tražimo jedan kolektivni ugovor, jer su svi uposlenici u zdravstvu u jednako teškom položaju. Smatramo da kroz normalan dijalog i razgovor možemo brže i bolje doći do željenog cilja, a za dobrobit svih djelatnika u zdravstvu", stoji na kraju priopćenja za javnost Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu na području HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana