Bosna i Hercegovina     | 27.02.2018. 16:00 |

ICITAP nastavlja pružati podršku razvoju Granične policije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. veljače (FENA) - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić u utorak su primili predstavnice ICITAP-a u BiH (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a) Amelu Selimović i Ines Adilović

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i dogovorene aktivnost u vezi s projektom obuke mentora za rad s policijskim službenicima na probnom radu, a u okviru koje će se izraditi priručnik za rad s policijskim službenicima na probnom radu, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Spomenutim projektom predviđeno je uspostavljanje radne grupe i obuka mentora koji će, nakon završetka iste, obučavati policijske službenike na probnom radu.

Današnji sastanak je nastavak ICITAP-ove podrške radu i razvoju ove policijske agencije, prije svega kroz pružanje tehničke i materijalne pomoći i organiziranje obuka za policijske službenike Granične policije BiH.

Rukovodstvo Granične policije BiH zahvalilo se na dosadašnjoj podršci, te istaknulo značaj daljnjeg poboljšanja suradnje u cilju razvoja Granične policije BiH, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sastanak ravnatelja Granične policije BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava EU u BiH

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu