Bosna i Hercegovina     | 27.02.2018. 14:15 |

U toku odabir izvođača radova u projektu rekonstrukcije Vrbaskog mosta u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 27. februara (FENA)) -Javna rasprava o Planu upravljanja okolišem i društvenim utjecajima u projektu rekonstrukcije Vrbaskog mosta, koji je obuhvaćen Programom modernizacije magistralnih cesta u FBiH, održana je u Bugojnu.

Rekonstrukcija tog mosta koštat će oko milion maraka, a finansirat će se kreditnim sredstvima Evropske investicijske banke (EIB), odnosno Svjetske banke.

-Postupak izbora izvođača radova je u toku, a potpisivanje prvih ugovora očekuje se u aprilu - istakli su predstavnici preduzeća "Ceste FBiH."

Dodali su da bi se izgradnja mosta s dvije saobraćajne trake, dužine oko 66 metara, trebala okončati do kraja ove godine.

Kako je kazao načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, radi se o jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u poslijeratnom periodu na teritoriji ove općine.

Ističe kako će od posebnog značaja biti dugo najavljivani početak realizacije još jednog kapitalnog projekta, "koji nije važan samo za građane Bugojna i SBK-a, već cijelu regiju".

-U pitanju je izgradnja zaobilaznice Novi Travnik - Bugojno. Mi smo taj saobraćajni pravac počeli koristiti 2004., a u ovoj i 2019. planiramo u cijelosti završiti tu putnu komunikaciju - naglasio je Ajkunić.

Zahvalio je svima koji su pomogli da projekti Vrbaskog mosta i zaobilaznice Novi Travnik - Bugojno, koja će se, inače, finansirati zajmom kod Evropske banke za obnovu i razvoj od 2,3 miliona KM, dođu do faze u kojoj se razmišlja o rokovima njihove implementacije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta