Ekonomija     | 27.02.2018. 14:13 |

Vlada RS-a traži da Fabrika duhana Banja Luka nastavi rad

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 27. februara (FENA) – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Stevo Mirjanić predložio je na današnjem sastanku sa menadžmentom i sindikatom Fabrike duhana Banja Luka da svi zajedno i dalje traže rješenja za nastavak rada ovog preduzeća, a da se u međuvremenu radnici vrate u Fabriku.

Mirjanić je istakao da menadžment Fabrike i holdinga „Bulgartabak“, koji je vlasnik ovog banjalučkog preduzeća,  u saradnji sa radnicima, mora ponuditi rješenje bilo u smislu nastavka proizvodnje, strateškog partnerstva ili prodaje fabrike, ali uz zadržavanje radnih mjesta.

O današnjem sastanku bit će informirana i entitetska vlada, a Mirjanić je istakao da će Vlada razmotriti sve mogućnosti pomoći koje bi išle u pravcu nastavka proizvodnje u Fabrici i zadržavanja broja zaposlenih.

Radnici su se danas okupili ispred zgrade Vlade RS te od predstavnika „Bulgartabaka“ još jednom zatražili objašnjenje zbog najavljenih otkaza.

Vlasnik banjalučke Fabrike duhana, "Bulgartabac“, je sve brendove prodao „British American Tobaccou“ te je zatim najavljeno gašenje proizvodnje, čime bi oko 100 radnika ostalo bez posla.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Vlada BPK Goražde - Za program kantonalnih podsticaja u poljoprivredi 600.000 KM

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana