Bosna i Hercegovina     | 26.02.2018. 20:54 |

Zvizdić pozvao premijerku May da posjeti BiH

FENA Saopćenje

LONDON/SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić prisustvovao je večeras u Londonu prijemu koji  je  za premijere zapadnog Balkana organizirala u službenoj  rezidenciji britanska premijerka Theresa May.

U razgovoru sa premijerkom May, predsjedavajući Zvizdić je pozvao premijerku May da posjeti Bosnu i Hercegovinu i rekao da su odnosi između dvije zemlje jako dobri i da postoji velik prostor za još bolju  saradnju.

Premijerka May je rekla da je mjesto Bosni u Hercegovini u Evropskoj uniji i da u potpunosti podržava aspiracije prema EU i NATO integracijama. Složili su se da su dobri politički odnosi zemalja zapadnog Balkana od izuzetne važnosti za stabilnost i napredak regije i istaknuli da  je potrebno, putem stalnog političkog dijaloga raditi na rješavanju otvorenih pitanja, te buduću saradnju fokusirati na zajedničke projekte usmjerene infrastrukturnom povezivanju i ekonomskom razvoju.

Prijemu koji je za premijere zapadnog Balkana organizirala britanska premijerka Thereza May prisustvovao je i šef britanske diplomatije,Boris Johnson i predsjednik EBRD-a Suma Chakrabarti, saopćeno je iz Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Zvizdić uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama

Bećirović u Briselu razgovarao s predstavnicima udruženja bh. dijaspore

Zvizdić učestvuje u radu 148. skupštine Interparlamentarne unije

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'