Regija     | 26.02.2018. 20:36 |

Plenković: Ovaj tjedan imat ćemo novu izvanrednu upravu Agrokora

FENA Agencije

ZAGREB, 26. veljače (FENA) - Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će ovog tjedna imati predloženu novu izvanrednu upravu Agrokora, istaknuvši kako se radi o kompetentnim ljudima.

"U ovom trenutku, nakon što smo obavili niz razgovora s kandidatima, puno manje nego što se to u medijima špekuliralo, provode se konačne provjere i ovog tjedna imat ćemo predloženu novu izvanrednu upravu Agrokora", rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj su sudjelovali i HDZ-ovi ministri.

Istaknuvši i da na sjednici nije otkrio imena kandidata za povjerenika i njegove zamjenike, rekao je kako se radi o kompetentnim ljudima koji su, temeljem svoga poslovnog iskustva, u stanju preuzeti odgovornost u osjetljivoj fazi postizanja nagodbe, navodi Hina.

"Zato i tražimo ljude koji se s time mogu nositi. Naša je jedina poruka opći interes hrvatskoga gospodarstva, radna mjesta, funkcioniranje kompanija u sustavu Agrokora i postizanje nagodbe", naglasio je.

Upitan radi li se o ljudima koji su "iz sustava ili iz vana", ponovio je kako se radi o kompetentnim ljudima: "Riječ je o kompetentnim ljudima koji će se vrlo brzo ukopčati u sve aktivnosti."

Plenković je pojasnio i da se pri provjeri kandidata za dužnosti povjerenika i njegovih zamjenika provjerava sve – od formalnih sukoba interesa, potencijalnih sukoba interesa, kompetencija ili bilo čega što javnosti može biti relevantno pri odabiru tih dužnosti.

Naveo je i da su pri odabiru ljudi među inim, uz njega, sudjelovali i predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Na pitanje hoće li se konzultirati s vjerovnicima i treba li njihovo neformalno odobrenje za novog povjerenika, Plenković je kazao da su članovi privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora na današnjem sastanku dali punu potporu ukupnom angažmanu Vlade.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Plenković čestitao BiH na povijesnoj odluci i rekao da je RH uvijek uz nju

Plenković za RTV HB: Nekoliko zemalja imalo je rezerve prema otvaranju pregovora

Konaković i Plenković: Ne smiju se zaustaviti reformski procesi koji su pred BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom